Janssen Pharmaceutica NV en Janssen-Cilag NV intensifiëren de banden met KU Leuven, KU Leuven Research & Development en UZ Leuven als aanvulling op de jarenlange samenwerking.

Zij tekenden vandaag daartoe een intentieverklaring, die onderzoekers in staat stelt om academisch hoogstaand onderzoek en ontwikkeling te koppelen aan de vertaalcapaciteiten van de industrie, aan klinisch onderzoek en de doorstroom van innovatie naar patiënten.

Zowel Janssen als KU Leuven en UZ Leuven spelen wereldwijd een voortrekkersrol op het vlak van innovatie in de gezondheidszorg. Zo werd KU Leuven eerder dit jaar door Reuters erkend als de meest innovatieve universiteit van Europa en is Leuven een belangrijke innovatiehub in de wereld.

"Samen streven we ernaar om oplossingen te vinden voor een aantal van de meest complexe medische uitdagingen. Met dit ambitieuze samenwerkingsverband willen we onze wederzijdse competenties aanscherpen en zo medische innovaties sneller bij de patiënt brengen", aldus Luc Sels, rector KU Leuven.